Flexibiliteit en expertise

Onze propositie is gebaseerd op flexibiliteit en expertise. We bieden een flexibele en schaalbare oplossing voor het capaciteitsvraagstuk waarmee organisaties te maken hebben bij pensioentransities. Hierbij garanderen we ook continuïteit in de inzet van onze specialisten. Of het nu gaat om in- of outsourcing, we hebben partnerschappen gesmeed met Söderberg & Partners, Proud Experts en UZB om deze oplossing te realiseren.

Wat Welten Groep uniek maakt

Diepgaande expertise

Als specialisten in het bancaire domein kunnen we aantonen dat we diepgaande kennis en expertise hebben op het gebied van pensioenen en financiële diensten. Dit maakt Welten Groep een waardevolle partner voor organisaties die te maken hebben met pensioentransities.

Maatwerk

Onze oplossingen zijn op maat gemaakt en sluiten aan bij specifieke behoeften en doelstellingen, wat zorgt voor een flexibele aanpak.

Schaalbaarheid

We kunnen snel op- of afschalen op basis van de behoefte van de klant, wat kostenbesparingen oplevert en zorgt voor efficiënte resourceplanning.

Expertise en groei

Bij Welten Groep begrijpen we hoe belangrijk het is om professionals te ondersteunen bij hun ontwikkeling, vooral in een tijd waarin de vraag naar toegewijde pensioenexperts steeds groter wordt. We zijn er trots op dat we vanuit Dukers & Baelemans, een toonaangevend opleidingsinstituut op het gebied van financiële dienstverlening, deze ondersteuning kunnen bieden.

We bieden onze professionals een gestructureerde pensioenleerlijn die diverse groeimogelijkheden binnen het pensioenvakgebied biedt. Maar wat deze leerlijn nog interessanter maakt, is dat deze toegankelijk is voor professionals ongeacht hun studie- of werkachtergrond. Het is een kans voor hen om expertise en vaardigheden te ontwikkelen, ongeacht hun startpunt.

Bij Welten Groep streven we naar de volgende kernwaarden:

  • Baanbrekend: We vinden onalledaagse manieren om de kwaliteit van financiële dienstverlening te optimaliseren en creëren duurzame carrières en vernieuwde opleidingsvormen voor financieel professionals.
  • Ontwikkelend: We drijven vooruitgang aan en gaan geen enkele uitdaging uit de weg om morgen beter te zijn dan vandaag. We zorgen ervoor dat financiële professionals en organisaties de beste versie van zichzelf worden.
  • Inspirerend: We zijn boordevol ideeën, creativiteit en denken in mogelijkheden. Onze HR- en opleidingsoplossingen inspireren anderen en werken aanstekelijk.

In ons opleidingsaanbod bevinden zich momenteel e-learning modules, zoals:

  • Wtp: de basics: Deze module biedt de basis om te bouwen aan jouw toekomst op het gebied van pensioenen. Hier wordt uitgelegd hoe pensioen wordt opgebouwd in Nederland en wat de nieuwe Wet toekomst pensioenen betekent voor de deelnemers.
  • Wat betekent de Wet toekomst pensioenen (Wtp) voor jou? In deze informerende e-learning staan we stil bij hoe pensioen wordt opgebouwd en nemen we je mee in de nieuwe Wet toekomst pensioenen, zodat je volledig op de hoogte bent van wat dit voor jou betekent.

Met deze opleidingsmogelijkheden en partnerschap ben je verzekerd van de hoogste kwaliteit van ontwikkeling en training voor jouw team, en kun je vertrouwen op de expertise die Welten Groep biedt om de pensioentransitie tot een succes te maken.

Jouw partner in pensioenvraagstukken

Onze dienstverlening is gericht op het leveren van kwalitatief hoogwaardig, goed opgeleid, en flexibel personeel om de enorme transitie in de pensioenmarkt effectief te begeleiden. Hierbij anticiperen we op de belangrijkste uitdagingen en trends in de pensioenmarkt om zo onze opdrachtgevers te voorzien van de best mogelijke ondersteuning. Dit doen we door binnen ons team verschillende functies aan te bieden in verschillende senioriteitsniveaus, waaronder Data Specialisten, Procesbegeleiders, Keuzebegeleiders en Hersteladviseurs (backoffice). Deze gevarieerde expertise stelt ons in staat om een breed scala aan pensioenvraagstukken aan te pakken. Daarnaast creëren we opleidingen en traineeships in het pensioendomein. 

Een van de meest voorkomende vragen van onze opdrachtgevers heeft betrekking op de Wet Toekomst Pensioenen (WTP), die op korte termijn extra communicatiestromen vanuit pensioenfondsen zal genereren. Dit zal resulteren in een grotere behoefte aan personeelscapaciteit in de betreffende afdelingen.

Welten Groep is al volledig voorbereid en ‘ready to go’ om onze opdrachtgevers nu te ondersteunen. We zijn uitgerust met de benodigde expertise en middelen om onmiddellijk te beginnen. Tegelijkertijd verwachten we dat onze opdrachtgevers vanaf het eerste kwartaal van 2024 klaar zullen zijn om actief van start te gaan met onze ondersteuning.

Welten Groep’s expertise in pensioenen stelt opdrachtgevers in staat om complexe pensioenvraagstukken efficiënt en effectief te navigeren, met op maat gemaakte oplossingen die nauw aansluiten bij hun specifieke behoeften. Onze ervaring waarborgt compliance en risicobeheersing in een veranderende markt, terwijl we toegang bieden tot hooggekwalificeerde professionals voor innovatieve strategieën en verbeterde bedrijfsresultaten. Dit resulteert in een verbeterde pensioenkennis binnen organisaties en draagt bij aan hun langetermijnveerkracht en capaciteit voor succesvolle pensioentransities.

We houden actief nieuwe pensioenwetgeving en voorschriften in de gaten, en bieden opleidingen en training aan onze medewerkers om hen bewust te maken van en voor te bereiden op veranderingen in wet- en regelgeving.

Header

Klaar voor de
pensioentransitie?

Als ervaren detacheringsbureau in pensioenen staat Welten Groep klaar om jouw organisatie te begeleiden in de spannende en uitdagende reis door de nieuwe pensioenmarkt. Met onze expertise in detachering, op gebied van onder andere pensioen, zijn we de partner die je kunt vertrouwen om jouw pensioentransitie succesvol te begeleiden.