Dukers & Baelemans verwelkomt Ewald Bary als nieuwe directeur
  • Home /
  • Nieuws /
  • Dukers & Baelemans verwelkomt Ewald Bary als nieuwe directeur

Dukers & Baelemans verwelkomt Ewald Bary als nieuwe directeur

Dukers & Baelemans kondigt met trots de benoeming aan van Ewald Bary als hun nieuwe directeur. Ewald heeft uitgebreide ervaring en deskundigheid en zal een sleutelrol spelen in het verder versterken van Dukers & Baelemans’ toonaangevende positie op het gebied van duurzame inzetbaarheid van financieel professionals.

Leidende rol in doorontwikkeling vakbekwaamheid

Het Wft vakbekwaamheidsmodel is intussen geaccepteerd als hygiëne-factor welke nodig is om je vak uit te mogen oefenen. Nu is de tijd voor de financieel professional om weer te investeren in daadwerkelijke vakbekwaamheid. Dukers & Baelemans zal een leidende rol nemen in deze benodigde doorontwikkeling van de financieel professional. Wat momenteel leeft en speelt in de markt zal hier primair bepalend in zijn.

Uitdagingen en kansen

Daarnaast staat de financiële sector voor een scala aan uitdagingen, waaronder de complexe pensioentransitie, het belangrijke ESG-vraagstuk en de voortdurende invloed van technologische vooruitgang op de adviespraktijk. In deze dynamische omgeving neemt de nieuwe directeur, met het team van Dukers & Baelemans, het voortouw om financieel professionals voor te bereiden op de toekomst.

Toekomstvisie

Ewald Bary deelt zijn visie: “Het Wft vakbekwaamheidsmodel dient als de basis, maar het is de verdieping die een adviseur onderscheidt en écht vakbekwaam maakt. We streven naar een vakbekwaamheidsmodel dat laagdrempelig is, zoals het behalen van je rijbewijs. Samen moeten we als sector onze verantwoordelijkheid nemen, waarbij opleiders, brancheorganisaties en toezichthouders stappen zullen moeten zetten en zich richting de politiek zullen moeten inspannen, om de verplichte Wft-certificering voor adviseurs te vereenvoudigen. Onze focus voor financieel adviseurs is gericht op diepgaande kennis, het verbreden van hun vaardigheden en de praktische toepassing ervan; dat is wat echte vakbekwaamheid definieert. Ik ben ervan overtuigd dat we met zijn allen deze missie zullen realiseren.”

Blijf op de hoogte

Nieuwsgierig naar alle nieuwe ontwikkelingen en innovaties op het gebied van duurzame inzetbaarheid van financieel professionals? Houd onze website en socials in de gaten. We kijken ernaar uit om onze visie te delen en samen te werken aan een succesvolle toekomst.